Hjemmeside – pris?

Hvis du ejer en virksomhed, er det vigtigt, at dine potentielle kunder ved, at virksomheden eksisterer. Ikke blot det. De skal også vide, hvad virksomheden kan. Herunder hvilke produkter du måtte sælge eller hvilke ydelser, du måtte tilbyde. I dag er de fleste kunder online. Derfor forventer de også, at din virksomhed er det samme.

Af den grund har de fleste virksomheder brug for en hjemmeside. Det er nemlig her, hvor din virksomhed kan være synlig online. Derfor er det også vigtigt, at din virksomheds hjemmeside altid fremstår både professionel, pæn og funktionel. Det kan et kompetent webbureau hjælpe dig med. Læs med videre, hvis du vil vide mere om, hvad det koster at få lavet en hjemmeside.

Hvad bestemmer prisen på en hjemmeside?

Når du gerne vil have lavet en hjemmeside til din virksomhed, vil du formentlig gerne vide, hvor meget det kommer til at koste dig. Sagt med andre ord vil du gerne have oplyst en hjemmeside pris. Det er dog lidt svært at give et helt konkret bud på, hvad en hjemmeside vil koste dig. Prisen afhænger nemlig af lang række faktorer.

Du kan til dels sammenligne det at få lavet en hjemmeside med at få bygget et hus. Her vil prisen også variere alt afhængig af, hvordan du gerne vil have bygget huset. Når det kommer til hjemmesider, har blandt andet følgende faktorer indflydelse på prisen:

  • Udviklingen af hjemmesiden
  • Designet på hjemmesiden
  • Hjemmesidens funktioner
  • Den løbende support
Hvad bestemmer prisen på en hjemmeside?

Sådan påvirker hjemmesideudviklingen hjemmeside prisen

Når du gerne vil have en hjemmeside til din virksomhed, skal hjemmesiden naturligvis udvikles, så den passer til dine ønsker og behov. Her er det vidt forskelligt, hvad der kræves af webbureau.

Hvis du blot vil have en simpel hjemmeside, vil prisen for hjemmesiden ofte være i en lavere ende. Det kan for eksempel være tilfældet, hvis du er håndværker. Ofte har håndværkere temmelig travlt. Derfor har de oftest ikke brug for en hjemmeside, hvor konverteringsdesignet er indtænkt fra start til slut.

I stedet har de fleste håndværkere blot brug for, at deres kunder og potentielle nye kunder, kan finde dem online. Derfor er en simpel hjemmeside på dansk ofte en fin løsning for de fleste håndværkere.

Hvis din virksomhed derimod befinder sig på et mere konkurrencepræget marked, vil du formentlig gerne have en mere avanceret hjemmeside. Her kan det være, at der skal være mere fokus på konvertering, at hjemmesiden skal operere på flere forskellige sprog og så videre. I så fald vil hjemmeside prisen tilsvarende blive højere.

Forskellige typer hjemmesider stiller forskellige krav til hjemmesideudviklingen, og desto mere kompliceret udviklingen er, desto dyrere vil hjemmeside prisen ofte også blive.

Sådan påvirker designet hjemmeside prisen

Det er vigtigt, at din virksomhed bliver præsenteret på bedste vis på sin hjemmeside. Derfor skal det grafiske udtryk også være i top. Det er vigtigt, at der er en rød tråd mellem virksomhedens visuelle udtryk i virkeligheden og så det visuelle udtryk på hjemmesiden. Hvor meget udtrykkene skal supplere hinanden, er selvfølgelig op til dig som virksomhedsejer.

Desto højere krav du har til det visuelle udtryk på hjemmesiden, desto dyrere vil hjemmesiden også blive. Det skyldes, at der ofte skal hyres en grafisk designer, hvis du vil have dit helt eget design på hjemmesiden. Det vil uden tvivl give et professionelt, unikt og flot resultat, men det vil tilsvarende også gøre hjemmeside prisen dyrere.

Omvendt kan du holde prisen på hjemmesiden nede, hvis du i stedet vælger et standardiseret design. De fleste hjemmesidesystemer har flere standardiserede designs, som du kan vælge imellem. På den måde bliver det ikke nødvendigt at hyre en grafisk designer.

Sådan påvirker funktionerne hjemmeside prisen

Sådan påvirker funktionerne hjemmeside prisen

Som virksomhedsejer har du helt sikkert nogle forventninger til, hvad hjemmesiden skal kunne hjælpe dig med. I den helt simple ende findes der hjemmesider, der blot har til formål at orientere kunderne om åbningstider, lokation for virksomheden og kontaktoplysninger.

I den mere avancerede ende er der hjemmesider på flere sprog med tilknyttet webshop, blogindlæg, samt flere sider om virksomhedens historie, vision, medarbejdere, referencecases og så videre.

Desto flere funktioner din virksomheds hjemmeside skal have, desto dyrere vil hjemmeside prisen ofte også blive. Det skyldes, at det tager længere tid for webbureauet at udvikle en hjemmeside, der skal have flere funktioner. Ligesådan skal det også sikres, at funktionerne fungerer efter hensigten. Derfor er der mere arbejde i denne type hjemmesider.

Sådan påvirker den løbende support hjemmeside prisen

Hvis du ikke selv ved, hvordan du udvikler en hjemmeside, har du muligvis heller ikke den store viden om, hvordan du vedligeholder hjemmesiden. Det er helt okay. Som virksomhedsejer er det nemlig vigtigt, at du har styr på dine svagheder og styrker, så du kan udlicitere de opgaver, du ikke selv er den bedste til.

Ligesom du også vedligeholder bygningerne, hvor din virksomhed befinder sig, skal din hjemmeside også vedligeholdes. Det kan være, at du skal have installeret nye plugins, opdateret dine produkter på webshoppen eller bare have optimeret din hjemmeside.

Derfor tilbyder flere webbureauer også, at du kan få en løbende support. Nogle gange hører der X antal måneder med løbende support med i prisen for hjemmesiden.

Er en lav pris på en hjemmeside lig med dårlig kvalitet?

Er en lav pris på en hjemmeside lig med dårlig kvalitet?

Hvis du har kigget på forskellige hjemmeside priser, har du muligvis overvejet, om der er en sammenhæng mellem prisen og kvaliteten. Det behøves der ikke at være. Som vi netop har gennemgået i det ovenstående, kan du sagtens få en simpel hjemmeside af høj kvalitet. En simpel hjemmeside vil ofte ikke koste særligt meget.

Kvaliteten har naturligvis en indvirkning på prisen. Hvis du derfor får et godt tilbud, bør du altid kigge på webbureauets referencer og se, hvordan deres færdige produkter ser ud. I dag er det nemlig relativt simpelt at opsætte en hjemmeside, fordi så mange hjemmesidesystemer er meget brugervenlige. Derfor er der også mange om buddet. Det betyder for dig, at du bør være kræsen med, hvilket bureau du vælger.

Men hvis du blot skal have en helt simpel hjemmeside, kan du godt finde nogle lave priser på markedet, uden at du går på kompromis med kvaliteten.

Er en høj pris på en hjemmeside lig med god kvalitet?

En høj pris for en hjemmeside er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel. Når du skal udvælge et webbureau, der skal hjælpe dig med din virksomheds hjemmeside, bør du i stedet kigge på webbureauets referencer. Det vil give dig et indblik i, hvilke typer hjemmesider bureauet kan hjælpe med at udvikle. På den måde kan du se, om de har lavet nogle projekter, der tilsvarer det, som du ønsker dig.

De bedste webbureauer med mange velkendte kunder og en solid referenceportefølje kan tillade sig at tage mere end et nystartet webbureau. Derfor kan disse webbureauer også godt tillade sig at opkræve en højere pris. Dog er det værd at huske på, at webbureaumarkedet er meget konkurrencepræget. Derfor vil du sjældent opleve hjemmeside priser, der er helt absurde.

Her finder du webbureauer, der kan lave en hjemmeside til dig: https://webbureauer.dk/kategori/hjemmeside/

Kommentarer

  • Pt. er der ikke skrevet her...
  • Skriv en kommentar