Sådan fik Dansk Padel Forbund med +100.000 månedlige besøgende redesignet deres ”gamle” hjemmeside.

Dansk Padel Forbund har for nyligt fået redesignet og udviklet deres nye hjemmeside i WordPress i et samarbejde med Hefa Marketing.

Med omkring 100.000 månedlige brugere på den ”gamle” hjemmeside og en sport i en ualmindelig vækst, besluttede bestyrelsen i Dansk Padel Forbund at få fornyet deres hjemmeside efter at have haft den online i 4 år. Der var brug for noget professionelt, der stemte overens med den seriøse vækst, Dansk Padel Forbund havde haft over de seneste 10 år – men specielt de seneste 3.

Det skulle være nemt at arbejde videre med hjemmeside selv

Christian Nybroe, der over en årrække har været ansvarlig for hjemmesiden, fik også opgaven at beskrive, hvordan den nye hjemmeside skulle fungere. En af de væsentlige ting var naturligvis et helt nyt og moderne hjemmeside-design, der ville repræsentere Dansk Padel Forbund som seriøse spillere i det danske foreningsliv. Herudover var en af de mest essentielle ting for den nye hjemmeside, at den fortsat skulle være nem at arbejde videre med. Helt konkret skulle det være nemt at lave nye nyheder, nye sider og oprettelse af bestyrelsesmedlemmer med mere. Det skulle være nemt således at selv WordPress-uerfarne frivillige fra bestyrelsen skulle kunne agere redaktør og uploade spændende nyheder på den nye hjemmeside.

Denne process krævede at vi i Hefa Marketing fik arbejdet med backenden ligesåvel som frontenden, så det ville blive super brugervenligt at arbejde med hjemmesiden – selv som uerfaren med hjemmesider.

Et unikt webdesign tegnet fra et tomt tegnebræt

For at skille sig ud fra mængden og etablere sig som en af de store spillere på nettet, handler det om at være unik – og det skal blandt andet kunne ses i webdesignet.

Hjemmesiden til Dansk Padel Forbund blev designet i Adobe XD, som er det designprogram, vi bruger i Hefa Marketing til at designe hjemmesider fra bunden, inden vi påbegynder selve udviklingsprocessen. Under designfasen fik vi fastlagt en stil, vi blev enige om, spillede godt sammen med det udtryk Dansk Padel Forbund ville udstråle. Designet var præget af billeder og en større pallette af dominerende farver, der udover blot det æstetiske, havde til formål at navigere brugeren ind til det rette sted.

Sådan lavede vi en sikker overflytning af +100 undersider

Inden redesignet af den nye hjemmeside, havde Dansk Padel Forbund allerede formået at få udarbejdet en masse info-sider og nyheder i forbindelse med deres enorme vækst. Folk havde over de seneste år hørt ordet ”padel” flere gange, hvilket havde medført en masse søgen efter spørgsmål på padel-relaterede ting. Derfor tog Christian og resten af online-holdet opgaven på skuldrene og begyndte at oprette en masse sider og artikler, der bl.a. kunne besvare den kæmpe mængde spørgsmål, der kom fra den nysgerrige befolkning.

Da det blev tid til et redesign af hjemmesiden, skulle vi tage højde for, at der var produceret over 100 artikler og undersider totalt, som skulle bibeholde både indholdet og evt. links, der var kommet til siden. Det første vi gjorde, var at sikkerhedskopiere og overflytte databasen, hvor alt indehold og billeder lå og derefter påbegynde arbejdet med det nye hjemmeside design på et staging-domæne. På den måde kunne den ”gamle” hjemmeside stadig bruges, som om intet var sket, mens udviklingen af det nye website var i gang på fuldt blus.

Det tætte samarbejde skabte ”drømme-hjemmesiden”

Under hele processen at redesignet og udviklingen af den nye hjemmeside til Dansk Padel Forbund, der tog flere måneder, har det været den tætte dialog mellem Dansk Padel Forbund og Hefa Marketing været essentielt. Dansk Padel Forbund er i dag en hjemmeside, der både kan informere og inspirere alt fra nybegyndere til erfarne padelspillere landet rundt. Den ultra-brugervenlige menusegmentering, der findes på den nye hjemmeside, gør det let og overskueligt at finde frem til relevante sider og artikler, ligegyldigt hvem man er. Brugeroplevelsen bliver i høj grad også styrket af stemningsfyldte professionelle billeder, der er taget af padel-bredden. I designet indgår der altså både billeder af unge talentfulde elitespillere, men der ses også spillere i alle aldersgrupper, der spiller padel for motionen og sammenholdet – det er sådan, vi på den nye website har haft fokus på bredden og inklusionen.

Sådan kan du komme i mål med at få designet din drømme-hjemmeside

Hvis du ligeså vel som Dansk Padel Forbund drømmer om et nyt design på din hjemmeside, eller blot at få en ny hjemmeside, så er vi klar til at høre fra dig. Uanset om du har mange specifikke krav til din kommende hjemmeside eller blot søger inspiration, er vi klar til at hjælpe dig videre i processen.

Læs mere om, hvordan vi udvikler og designer hjemmesider her.

Kommentarer

  • Pt. er der ikke skrevet her...
  • Skriv en kommentar